Overslaan en naar de inhoud gaan

In Rijk van Nijmegen ten oosten van het Land van Maas en Waal, ligt Beuningen. Dat deze gemeente groeit is niet zo gek. De ligging is werkelijk uniek! Met aan de noordkant de Waal, met haar schitterende uiterwaarden die zorgen voor bijzondere natuurgebieden en aan de oostkant op steenworp afstand de studentenstad Nijmegen. Niet voor niets willen veel mensen hier wonen.

De rivier de Waal heeft een grote stempel gedrukt op Beuningen. Van oudsher heeft de rivier gezorgd voor vruchtbare grond, waardoor hier veel boerderijen zijn ontstaan. Heel karakteristiek voor deze streek zijn de vele fruitboomgaarden, waardoor de streek in het voorjaar roze kleurt van de bloesem. In het najaar, als de bomen volhangen met vers fruit kun je hier op diverse plekken zelf appels plukken. Verser kan niet!

De uiterwaarden langs de Waal en de dijk met prachtige, vaak eeuwenoude boerderijen vormen een fantastisch landschap. Sporen uit een ver verleden vind je overal; middeleeuwse torens verspreid in het landschap zijn hier een bewijs van. Maak gerust eens een wandeltocht langs de rivier en kom oog in oog te staan met de wilde konikpaarden en Rode Geuzen (runderen). Gezinnen vermaken zich uitstekend in het recreatiegebied de Groene Heuvels, waar kinderen heerlijk kunnen ravotten op het strand of in het water.

Beuningen heeft veel voorzieningen, zoals winkels, een bioscoop, basisscholen en een zwembad. Naast zwemmen kun je hier ook veel andere sporten beoefenen, zoals o.a. hockey, voetbal, tennis en paardrijden. Middelbare scholen zijn er niet. Daarvoor ga je naar nabijgelegen plaatsen als Druten en Nijmegen.

De gezellige studentenstad Nijmegen is binnen 10 minuten bereikbaar, maar je staat ook binnen een half uur in het bruisende Arnhem. Hierdoor is er echt voor elk wat wils in Beuningen; een geweldige plaats waar je fantastisch kunt wonen!

Image